Seminaari: ilmastonmuutos, konfliktit ja tasa-arvo

Kiihtyvä ilmastonmuutos uhkaa koko ihmiskuntaa, mutta sen seuraukset heikentävät erityisesti naisten, tyttöjen ja muuten haavoittuvassa asemassa olevien elinolosuhteita. Ilmastonmuutoksesta tiedämme jo paljon, mutta mikä vaikutus sillä on konfliktien syttymiseen? Entä miten sukupuolten tasa-arvon kautta voidaan löytää ratkaisuja? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin paneudumme UN Womenin Somalian maatoimiston johtajan Fadumo Dayibin, Ulkopoliittisen instituutin tutkijan Emma Hakalan ja ulkoministeriön Afrikan ja Lähi-idän osaston neuvonantajan Eeva Alarcónin kanssa. Suomen UN Womenin järjestämän tilaisuuden juontaa toimittaja Yagmur Özberkan.

Aika: 25.10. klo 16–18

Paikka: Tiedekulma / Think Lounge (Yliopistonkatu 4)

OHJELMA:

  • 16 kahvitarjoilu alkaa
  • 16.30 Avaussanat: Terhi Nieminen-Mäkynen / Suomen 1325-verkoston varapuheenjohtaja
  • 16.40 Terveiset Afrikan sarvesta: miten ilmastonmuutos, konfliktit ja tasa-arvo näyttäytyvät alueella / UN Womenin Somalian maajohtaja Fadumo Dayib
  • 17.00 Paneelikeskustelu: horjuttaako ilmastonmuutos rauhaa globaalisti? Ulkopoliittisen instituutin tutkija Emma Hakala, UN Womenin Somalian maatoimiston johtaja Fadumo Dayib ja ulkoministeriön Afrikan ja Lähi-idän osaston neuvonantajan Eeva Alarcón
  • 17.45 Q & A
  • 17.55 Päätössanat: Elina Nikulainen /Suomen UN Women, vt. toiminnanjohtaja
  • 18.00 tilaisuus päättyy

 Ilmoittautuminen tarjoiluja varten maanantaihin 22.10. mennessä (ilmoittautuminen on sitova paikkojen rajallisuuden vuoksi, ilmoitathan esteestä osoitteeseen toimisto(at)unwomen.fi): https://goo.gl/forms/9UaJTU1mZkdbG8433

Lämpimästi tervetuloa!

———-

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: toimisto(at)unwomen.fi

 

Tämä artikkeli kuuluu kategoriaan Ajankohtaista.