Suomen kolmas Naiset, rauha ja turvallisuus -toimintaohjelma julkaistiin

Suomen uusi kansallinen Naiset, rauha ja turvallisuus -toimintaohjelma julkaistiin perjantaina 13. huhtikuuta. Toimintaohjelma on Suomen kolmas ja kattaa vuodet 2018–2021. Toimintaohjelman tavoitteena on, että Suomi toimii tuloksellisesti pysyvän rauhan aikaansaamiseksi naisten osallistumista vahvistamalla.

Kansallinen toimintaohjelma perustuu YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmalle 1325 ”Naiset, rauha ja turvallisuus”. Päätöslauselman ja sitä seuranneiden täydentävien päätöslauselmien päätavoitteina on vahvistaa naisten roolia ja päätösvaltaa konfliktien ehkäisyssä, ratkaisemisessa ja rauhanrakentamisessa sekä lisätä merkittävästi naisten turvallisuutta ja siihen vaikuttavia tekijöitä. Tämän lisäksi myös miesten ja poikien erityistarpeet tulisi ottaa huomioon.

Toimintaohjelman julkistamistilaisuuden tallenteen löydät täältä.

Naiset, rauha ja turvallisuus – Suomen kansallinen toimintaohjelma 2018-2021

 

Tämä artikkeli kuuluu kategoriaan Ajankohtaista.