Suomi aloittanut uuden 1325-toimintaohjelman laatimisen

Suomen toinen kansallinen 1325-toimintaohjelma on ollut voimassa vuodesta 2012 lähtien ja se päättyy vuoden 2016 loppuun. Suomi on aloittanut uuden kolmannen kansallisen 1325-toimintaohjelman laatimisen ulkoasiainministeriön koordinoimana.

Laatimisprosessissa ovat mukana ulkoasiainministeriön lisäksi myös muut nykyisen toimintaohjelman vastuutahot: puolustusministeriö, sisäministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, oikeusministeriö, puolustusvoimat ja Kriisinhallintakeskus. Vastuutahojen lisäksi prosessissa on mukana myös 1325-verkosto järjestö- ja tutkijaedustajineen.

Laatimisprosessiin sisältyy useita työpajoja, joita fasilitoi amerikkalainen Institute for Inclusive Security -toimisto. Työpajoissa työstetään mm. uuden toimintaohjelman tavoitteita, toimintoja ja seuranta- ja raportointimekanismeja.

Uuden toimintaohjelman odotetaan valmistuvan ensi vuoden alkupuolella.

Suomen kansallisesta 1325-toimintaohjelmasta voi lukea lisää täältä.

Lisätietoa 1325-verkoston osalta laatimisprosessista antaa verkoston koordinaattori, sara.haapalainen@unwomen.fi.

Tämä artikkeli kuuluu kategoriaan Ajankohtaista.