Työmahdollisuuksia

Rauhan ja turvallisuus -kysymyksien parissa työskentelevien kansainvälisten kansalaisjärjestöjen avoimista työpaikoista ja harjoittelupaikoista löytyy tietoa European Peacebuilding Liaison Office, EPLOn kotisivuilta.

Ulkoasianministeriö rekrytoi oman organisaationsa lisäksi kansainvälisiin tehtäviin YK-järjestöjen palvelukseen, EU-tehtäviin sekä YK:n vapaaehtoisohjelmaan (UNV). Ulkoasiainministeriön kautta voi myös hakeutua kansainvälisiin vaalitarkkailutehtäviin. Lisätietoa löytyy ulkoministeriön rekrytointisivustolta.

Suomessa siviilikriisinhallinnan koulutuksesta ja rekrytoinnista vastaa Kriisinhallintakeskus. Siviilikriisinhallinnan operaatioihin lähetettäviä asiantuntijoita ovat mm. poliisit, tuomarit, syyttäjät, vanginvartijat, rajavartijat, tulliviranomaiset, ihmisoikeus- ja tasa-arvoasiantuntijat sekä hallintoasiantuntijat. Koulutuksista ja avoinna olevista tehtävistä saa lisätietoa Kriisinhallintakeskuksen nettisivuilta ja postituslistalta.

Sotilaallisen kriisinhallinnan koulutuksesta ja rekrytoinneista vastaa Puolustusvoimat. Suomalaisia rauhanturvaajia toimii YK:n, NATO:n ja EU:n johtamissa operaatioissa eri puolilla maailmaa. Lisätietoa Puolustusvoimien kotisivuilta.